Žaludová mouka
Kód: 011/MOU 011/MOU2 Zvolte variantuDetailní popis produktu
Žaludová mouka je významným zdrojem vitamínů skupiny B a obsahuje také vyšší podíl vlákniny, která je nezbytná pro správnou funkci trávící soustavy. Kromě toho obsahuje také více než 5% nenasycených mastných kyselin, které mají pozitivní vliv na lidský organismus. V porovnání s moukou pšeničnou je žaludová mouka několikanásobně bohatší na draslík, vápník a hořčík.
Použití: Žaludovou mouku je nejlepší přidávat v poměru 1:3 k pšeničné mouce nebo všude tam, kde těstu na chléb, housky , koláče a další pečivo přidá zajímavou chuť a nutriční hodnotu. Žaludovou moukou je mnohdy možné pšeničnou moukou zcela nahradit, například do zeleninových karbanátků, bramboráků, omelet apod. Do bramboráků stačí k 2/3 podílu nastrouhaných brambor přidat 1/3 žaludové mouky. Její chuť vynikne v perníčcích, sladkém pečivu.
K použití mouky se lze inspirovat na internetu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ze zahrady |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.